Regulamentul

Prezentul Regulament guvernează totalitatea activităților și condițiilor prevăzute pentru participarea la quizurile online și include următoarele documente, care reprezintă anexe ale Regulamentului: 
1. Glosarul cu definiții
2. Termeni de utilizare și Acordul de utilizator
3. Politica de confidențialitate
4. Politica și Regulamentul de securitate a datelor personale
5. Prețuri și Premii
6. Politica de returnare

Regulamentul jocurilor
(în format Întrebări și Răspunsuri) 

Brainscores este o platformă de jocuri online în format quiz (teste generale de inteligență) ce permite participanților să câștige bani cu ajutorul cunoștințelor acumulate și aptitudinilor intelectuale personale. Jocurile sunt organizate de către Rudeana SRL, un start-ul specializat în inovații sociale, comunicare strategică și TIC. Jocurile constau din chestionare/teste cu întrebări din diverse domenii și cu grad diferit de dificultate.

Participarea la jocuri este contra plată. Jucătorii răspund la întrebările afișate pe monitor și bifează un răspuns, având la dispoziție un anumit timp pentru fiecare întrebare. Câștigă jucătorul care oferă cele mai multe răspunsuri corecte și acumulează cele mai multe puncte valorice la sfârșitul jocului. 

A se vedea Glosarul cu definiții pentru o mai bună înțelegere a explicațiilor de mai jos. 

* * *
1. Informații necesare pentru a înregistra un profil pe Brainscores
Este suficientă o adresă electronică valabilă, personală. Utilizatorii trebuie să confirme înregistrarea pe un link expediat în poșta electronică. Fiecare utilizator înregistrat primește un ID unic. Dacă Utilizatorul nu confirmă adresa electronică, prin logarea pe site, timp de 24 de ore, profilul este șters automat. Înregistrarea și logarea sunt posibile, de asemenea, cu profilul Facebook și Google, în condițiile standard de partajare a datelor cu platformele respective. 

Câștigătorii însă trebuie să aibă grijă să insereze numele și prenumele reale, precum și IBAN-ul personal și locația băncii, pentru a putea primi premiile în contul bancar propriu. 

2. Dispozitive de la care se poate juca
Participarea la jocuri este posibilă de la orice dispozitiv - computer desktop (preferabil), laptop, tabletă, telefon mobil. Cu cât este mai mare monitorul, cu atât mai bine. 

3. Cine poate să participe la quizuri / jocuri
Orice persoană care are 18 ani împliniți, întrunește condițiile descrise în Termenii de utilizare, și se descurcă la comunicare în limba româna, poate participa la quizuri. Persoanele mai tinere pot participa cu acordul părinților sau tutorelor. 

Membrii echipei organizatorului – persoanele angajate la întreprinderea care deține în proprietate și operează Brainscores - nu pot participa la jocuri. 

4. Limba folosită în chestionare
Toate întrebările și versiunile de răspuns sunt în limba română. 

5. Câte răspunsuri pot fi selectate
Doar unul. Sistemul nu prevede răspunsuri multiple și nu prevede livrarea de răspunsuri proprii din partea jucătorilor. . 

6. Mărimea premiilor
Mărimea premiilor variază în funcție de câțiva factori. Pentru informațiile detaliate despre premii și condițiile de premiere vă rugăm să accesați pagina despre Prețuri și Premii.

7. Când au loc quizurile / jocurile
Acestea au loc în direct (live) pe Brainscores.ro, platforma organizatorului, în zilele indicate în calendarul de pe site. De obicei, ora când începe un joc este 18:00, dar pot fi și alte ore. Pentru a fi la curent cu graficul jocurilor, urmăriți informațiile din calendar și noutățile sitului.  

În toate cazurile este aplicabil fusul orar al României. În cazul în care este o discrepanță între timpul oficial și timpul indicat de server (este vorba despre câteva secunde), participanții se vor conduce de ora serverului (indicată pe site). 

8. Grad de dificultate recomandat
Fiecare participant alege gradul de dificultate care crede că i se potrivește cel mai bine. La prima etapă va fi disponibil doar nivelul minim, Ușor, iar ulterior vor fi activate și celelalte nivele de dificultate: Normal, Moderat, Dificil, în dependență de cerere din partea jucătorilor. 

9. Cât costă participarea la o sesiune de joc
A se vedea Prețuri și Premii

10. Ce cumpără utilizatorii când achită participarea 
Literalmente, utilizatorii cumpără bilete nominale (B-Ticket) la o sesiune de joc într-o anumită zi la o anumită oră. Biletele sunt valabile până la sfârșitul jocului pentru care a fost rezervat. Aceste bilete le permit utilizatorilor să acceseze un panou special de joc, unde are loc interacțiunea cu platforma. 

11. Transmiterea B-Ticket-ul unui alt jucător
Transmiterea B-Ticket-ului către un alt utilizator nu este posibilă, deoarece numărul unic al acestuia este legat de ID-ul unic al cumpărătorului. Acesta, însă, poate să se logheze la un alt dispozitiv pentru a juca. După confirmarea tranzacției utilizatorii primesc un B-Ticket cu toată informația necesară despre joc, inclusiv numărul biletului, timpul tranzacției, ziua și ora când începe sesiunea de joc, categoria de dificultate a sesiunii. 

12. Modalitatea de procurare a B-Ticket-elor
Orice persoană care și-a înregistrat un profil pe site poate cumpăra B-Ticket la unul sau câteva jocuri. Această procedură are loc în timpul înscrierii (programării) la competiții. Tranzacțiile sunt efectuate prin intermediul magazinului online Paylike, integrat în Brainscores. B-Ticket-ele sunt emise în format PDF și sunt salvate automat în profilul utilizatorilor, de unde pot fi descărcate sau expediate prin email.  

13. Contul bancar și cardul bancar. 
Nu este obligator să aveți cont într-o bancă din România sau să dețineți un card bancar românesc. Puteți utiliza serviciile oricărei bănci licențiate. Tot ce contează este să aveți un cont activ și card valabil. 

14. Conectarea profilulului la două sau mai multe conturi bancare
Acest lucru este permis, pentru a asigura o cale alternativă de a primi câștigurile. Indicați care este contul principal și aveți grijă ca informația să fie corectă. Separați conturile prin virgulă.

15. Achitarea prin PayPal
Din păcate, acum nu este posibilă. Adăugarea altor metode de plată ar putea avea loc mai târziu. Urmăriți noutățile sitului. 

16. Cum pot fi primite câștigurile prin Western Union, sau pe contul PayPal sau printr-o altă modalitate decât în contul personal din bancă?
Brainscores trimite câștigurile exclusiv la contul bancar al jucătorului, prin tranzacție directă. Teoretic, suma câștigului poate fi de ordinul zecilor de mii și sumelor devin, astfel, impozabile. Brainscores este obligat prin lege să prezinte informația cu privire la venituri și cheltuieli la ANAF.  

17. Programarea pentru joc și achitarea B-Ticket
Programarea la sesiunile de joc viitoare se face în orice zi a săptămânii și la orice oră. Nu este posibilă programarea la un joc care deja a început sau s-a consumat. De asemenea, nu puteți să vă programați la două sesiuni diferite care au loc simultan. După achitarea costului B-Ticket sistemul nostru confirmă tranzacția.  

18. Anularea programării la joc 
Utilizatorii care s-au înscris în quizuri pot anula programarea la sesiune cu cel târziu 24 de ore înainte de începutul competiției, banii fiind returnați garantat, cu comisioanele bancare reținute din suma returnată. Pentru asta utilizatorii trebuie să solicite returnarea prin email. În cazul în care programarea este anulată cu depășirea acestui termen-limită, returnarea banilor nu este posibilă, atât din motive tehnice cât și etice.  

19. Migrarea de la o categorie la alta după achitare
Migrarea de la o categorie la alta după achitare nu este posibilă. Aveți grijă să faceți alegerea potrivită înainte de procesarea plății pentru B-Ticket.
 
20. Numărul minim și maxim de participanți per sesiune
Nu există un număr minim sau maxim de participanți, însă în cazul în care vânzarea de bilete nu acoperă suma premiului, premiile pentru jocul respectiv nu se achită.  

21. Cum are loc programarea la un joc și intrarea în joc
Primul pas este înregistrarea / crearea unui profil în Brainscores. Pentru programarea la joc nu este neceasar să furnizați date personale sau informații financiare (a se vedea Politica de confidențialitate). Se permite programarea la orice joc afișat, la ore diferite, dar nu este posibilă participarea la sesiuni care au loc simultan. Nu este obligator ca utilizatorii să rămână logați în site dacă jocul nu începe imediat. Cu 5 minute înainte de începutul sesiunii de joc, Brainscores pornește un temporizator. Este important ca utilizatorii să fie logați în site în această perioadă și să aștepte începutul sesiunii. 

Se recomandă să utilizeze funcția REFRESH pentru a nu rata notificarea privind începutul jocului. 

22. Tipuri de întrebări
Întrebările acoperă subiecte dintr-o varietate de domenii - istoria, biologia, geografia, ecologia, fizica, chimia, astronomia, politica și administrația publică, apărare și ordinea publică, economia și ramurile ei, limba și literatura, educația, medicina, artele vizuale, muzica, religia, sport, științele tehnice, etc.

Noi am selectat subiecte din programul academic pentru clasele 3-12. Drept exemple ar fi compoziția celulelor de apă, cum a fost supranumit Ștefan III Mușat, sau care este capitala Franței. Unele întrebări, însă, țin de evenimentele curente (cine a fost președintele României în cutare an?), fenomene naturale (care mediu dă naștere tornadelor?), noutăți (cu cine s-a întâlnit prim-ministrul pe data cutare în locul cutare?), procese tehnologice (din ce se obține motorina?), sau ficțiuni (cine este prietenul lui Tândală - Păcală sau Harap Alb)? Unele întrebări conțin imagini (insecta din imagine este albină sau viespe?). Brainscores nu rulează chestionare video sau audio.

Fiecare întrebare are între 1 și 10 puncte valorice. 

Conținutul întrebărilor și a răspunsurilor nu poate fi schimbat/alterat/modificat/redactat în timpul jocului, la fel cum nu pot fi înlocuite unele întrebări cu altele. Anumite persoane angajate de către organizator sunt responsabile de generarea întrebărilor și a răspunsurilor. Alte persoane verifică corectitudinea întrebărilor și a răspunsurilor.

23. Sursele întrebărilor
Encliclopediile, portalurile specializate ale autorităților în diverse domenii. cărțile publicate, manualele școlare, imagini Google. 

24. Tipuri de sesiuni 
Sesiunile se împart în patru categorii – Ușor, Normal, Moderat și Dificil. Pentru fiecare categorie sistemul alege aleatoriu un anumit număr de întrebări ce corespund gradului de dificultate.

25. Numărul de întrebări per sesiune
O sesiune ordinară conține 20 sau 100 de întrebări. În cazul prelungirilor (mai jos) sistemul afișează noi întrebări până identifică câștigătorul/câștigătorii, în fiecare categorie. Fiecare categorie de sesiune are un set de întrebări diferit de seturile de întrebări pentru celelalte categorii. 

26. Durata unei sesiuni
La fiecare întrebare se acordă 8 secunde pentru a răspunde. Astfel, în dependență de numărul de întrebări, sesiunile durează circa 3 sau 13 minute, respectiv. Timpul de afișare a întrebărilor în prelungiri este mai scurt cu 1 secundă. Prelungirile includ 10 întrebări. Durata totală se constituie astfel din timpul alocat pentru sesiunea ordinară și timpul consumat la prelungiri – dacă acestea există. 

27. Tabloul de bord
Fiecare participant are un compartiment individual numit ”tablou de bord”, nevăzut de alți utilizatori înregistrați, sau persoane care nu au profil pe platformă. Tabloul de bord conține mape cu statistica generală și individuală privind participarea la jocuri, inclusiv numărul de sesiuni, categoriile de dificultate la fiecare sesiune, numărul de întrebări răspunse, numărul de răspunsuri corecte, numărul de răspunsuri greșite, procentajul de răspunsuri corecte, programările la jocuri, jocurile ratate/absentate. Tabloul de bord mai are și o mapă unde sunt păstrate facturile cu informația despre plățile efectuate, zilele și orele de achitare, și alte date financiare. 

28. Panoul de joc
Este vorba despre un compartiment special unde participantul interacționează cu platforma și are loc de fapt jocul propriu-zis, în regim live. Este, de asemenea, vizibil doar pentru cel care joacă. 

29. Procedura de interacțiune cu Brainscores
Pentru a participa nemijlocit la quiz, utilizatorii trebuie să se autentifice pe platformă și să intre în panoul de joc, având un B-Ticket procurat. Sistemul recunoaște automat dacă utilizatorul are sau nu are B-Ticket pentru sesiunea dată, și - în cazul afirmativ - utilizatorul intră în panou fără a ”prezenta” biletul. Lipsa acestuia, însă, face imposibilă intrarea în panoul de joc. 

Când începe sesiunea fiecare întrebare este afișată timp de 7 secunde pentru toți participanții în mod sincronizat – în acest timp participanții trebuie să selecteze una dintre opțiunile cu răspunsuri propuse, bifând în dreptul variantei pe care o consideră corectă. Nu este posibilă selectarea opțiunilor multiple. Nu există un buton cu ”Mai departe” – sistemul trece automat la următoare întrebare exact în 8 secunde. Acest interval nu poate fi modificat în timpul jocurilor. 

Întrebările se succed indiferent dacă jucătorii reușesc să răspundă sau dacă răspunsul selectat este corect/incorect, iar participanții nu pot reveni la întrebările consumate pentru a alege un alt răspuns. Nimeni – atât participanții, cât și persoanele din afară, inclusiv echipa de organizatori – nu poate vedea răspunsurile corecte, până la sfârșitul competiției. De asemenea, întrebările sunt selectate de sistem și nimeni nu poate să le înlocuiască / schimbe / modifice. 

30. Comunicarea între jucători
Utilizatorii înregistrați nu pot comunica între ei, nici în timpul sesiunilor de joc, nici în afara lor. Respectiv, utilizatorii nu au acces la datele de contact / personale ale altor utilizatori. Ei pot, însă, să ia legătura cu administratorii platformei pentru eventuale sesizări, plângeri, întrebări. 
 
31. Renunțarea la joc în timpul sesiunii
Orice jucător este în drept să renunțe la joc în orice moment. În acest caz eu nu ajunge în finală și nu i se restituie banii. 

32. Ignorarea selecției unei opțiuni de răspuns
Dacă un jucător nu alege nicio variantă propusă de răspuns, sistemul interpretează răspunsul drept ”greșit”.  

33. Programarea fără participarea la joc
Dacă un utilizator s-a programat la un joc, adică au procurat un B-Ticket, dar, din diverse motive, nu a participat la jocul respectiv și nu a anulat participarea la el, sistemul interpretează această persoană drept jucător activ. Rezultatul afișat va fi zero. Banii nu se restituie.

34. Intrarea întârziată în joc
Utilizatorii care intră în joc cu întârziere, vor putea participa de la întrebarea afișată în acel moment. În astfel de cazuri șansele de câștig se diminuează, și jucătorii tardivi se aleg doar cu distracția. 

35. Identificarea câștigătorilor
Sistemul calculează la sfârșitul fiecărei sesiuni numărul de întrebărilcorecte și punctele valorice acumulate de fiecare jucător în sesiunea dată. Jucătorul cu cele mai multe răspunsuri corecte este desemnat drept câștigător.

Dacă există doi sau mai mulți jucători care acumulează același număr de răspunsuri maxime corecte și au același punctaj, aceștia vor continua jocul pentru a răspunde la 10 întrebări suplimentare - până rămâne un singur câștigător. În cazul jocurilor cu mulți participanți și multe întrebări, sistemul desemnează 3 câștigători, pentru locul 1, locul 2 și, respectiv, locul 3. 

Astfel, primul filtru este numărul de răspunsuri corecte, iar al doilea filtru este numărul de puncte valorice. 

36. Cine poate vedea întrebările selectate pentru joc
Nimeni. Nici organizatorii. Cum am menționat mai sus, selecția are loc în mod aleatoriu, este gestionată de algoritmi, și nu depinde de factorul uman. 

37. Unde pot fi văzute răspunsurile corecte
Răspunsurile corecte sunt afișate în panoul de joc al utilizatorilor, după încheierea jocului. 

38. Ce vede utilizatorul după încheierea jocului
Brainscores generează rapoarte statistice pentru fiecare sesiune și afișează aceste informații în public, vizibile pentru toți jucătorii. Aceste rapoarte conțin tabele cu următoarele informații: 
- numărul total de participanți la sesiuni în ziua respectivă;
- ID-urile câștigătorilor, în ordinea performanței;
- numărul total de întrebări (împreună cu prelungirile) în fiecare categorie; 
- numărul și procentul de răspunsuri corecte și greșite.

La începutul următoarei runde rapoartele sunt mutate în arhiva jocurilor. Nu sunt afișate informațiile care constituie date personale, rechizite financiare, și alte informații sensibile care pot divulga sau sugera identitatea utilizatorilor (e.g. IP-ul computerului). 

38. Cerințele tehnice față de jocuri și exponerarea de responsabilitate
Participarea la jocuri este recomandată pentru posesorii computerelor de tip desktop, laptopuri și tablete, însă nu există restricții pentru smartfoane / telefoane mobile touchpad. Pentru cei care preferă smartfonul există și o aplicație specială. De asemenea, organizatorul nu-și asumă nici o răspundere pentru cazurile când tehnica utilizatorului iese din funcțiune și face astfel imposibilă participarea la competiții; când utilizatorul uită / pierde rechizitele de acces la platformă; este sustras de la joc de factori externi; sau nu se poate concentra. 

În cazul în care jucătorul este consiliat și ajutat de alte persoane să răspundă la întrebări, iar răspunsurile sunt greșite, organizatorul este absolvit de orice responsabilitate în privința rezultatului și performanței participantului vizat.

39. Plângeri și contestații
Plângerile și contestațiile trebuie să întrunească condițiile expuse în Termenii de utilizare, Acordul de utilizator și prezentul Regulament. Utilizatorii sunt în drept să expedieze plângeri sau contestații la adresa organizatorilor. Plângerile și contestațiile sunt examinate imediat sau pe parcursul a 5 zile lucrătoare. În cazul în care plângerea sau contestația nu poate fi soluționată pe calea amiabilă, utilizatorii sunt în drept să se adreseze direct unei instanțe judecătorești, urmând procedura stabilită de legislația în vigoare. 

40. Sancțiuni
Persoanele care încalcă acești condițiile Regulamentului sau anexelor pot fi suspendate pentru o anumită perioadă sau blocate pentru totdeauna. Banii nu se returnează. 

41. Recomandări
Câteva recomandări: 

  • Aveți grijă să introduceți informații corecte. În cazul în care utilizatorul furnizează date personale sau rechizite bancare eronate, organizatorul este în drept să rețină plata premiului până la rectificarea acestora. Furnizarea informațiilor incorecte sau lipsa informațiilor în genere este un motiv pentru a refuza plata premiului. 
  • Nu apelați la sufleri, care ar putea să vă sugereze răspunsuri greșite sau pretinde la o parte din câștig sau la suma întreagă. Totodată, copierea textelor din panoul de joc nu este posibilă, oricum nu reușiți să dați la căutare prin net - deci nu pierdeți timpul cu asta. 
  • Schimbați parola periodic și salvați-o într-un loc sigur. 
  • Dacă jucați de la un computer străin, aveți grijă să nu bifați câmpul cu memorizarea parolei și a adresei electronice. 
  • Asigurați-vă, în prealabil, că echipamentele folosite la jocuri sunt funcționale și nimic n-o să vă încurce să vă concentrați asupra chestionarelor. 
  • Platforma oferă o oportunitate excelentă de evaluare a aptitudinilor intelectuale și a cunoștințelor proprii. Citiți tot timpul pentru a menține mintea în formă bună. 

42. Puncte de fidelitate
Utilizatorii care participă la jocuri primesc puncte de fidelitate după fiecare sesiune. Acestea pot fi schimbate pe sugestii de răspunsuri corecte. Mai multe informații aici.  

43. Clauze finale
Acest Regulament poate fi modificat fără o notificare prealabilă. Recitiți-l înainte de a vă programa la o sesiune nouă. Glosarul pentru definiții, Politica de confidențialitate, Politica de returnare și Termenii de utilizare, Prețuri și Premii sunt părți integrante ale acestui Regulament și sunt considerate anexe ale Regulamentului

Savurați la maxim distracția din jocuri de inteligență! Succese!